Prostory k bydlení nebo podnikání v Žáčkově vile v Masarykově čtvrti

Pronájem části vily v Brně - Masarykově čtvrti
K dlouhodobému pronájmu nabízíme k bydlení i k podnikání exkluzivní atypické prostory bytu 2,5 + 1 o celkové výměře 87,87 m2 situované v prvním a druhém nadzemním podlaží budovy, sestávající ze tří místností, chodby, koupelny a WC, se dvěma terasami, umístěné ve funkcionalistické vile na jižním svahu Masarykovy čtvrti s výhledem na brněnské výstaviště BVV.

Samostatně stojící vila je umístěna v okrasně upravené zahradě s venkovním bazénem 10 x 4 m a zděným zahradním altánem s krbem a zastřešeným posezením – vše možno v rámci nájemného využívat. V části vily sídlí prestižní architektonický atelier a reklamní agentura.
Dům je veden v Ústředním seznamu nemovitých památek - Žáčkova vila je zahrnuta mezi nejvýznamnější brněnské architektonické památky („Slavné brněnské vily“ - kniha edice 2006)

Byt je situován v 1. a 2. NP vily, má výměru CP 87,87 m2, je situován na východ, jih a jihozápad do zahrad směrem k výstavišti.
V 1. NP se nacházejí tři místnosti 25 m2, 16 m2 a 9 m2+ 13 m2, předsíň s vestavěnými skříněmi 6 m2, samostatné WC, koupelna s vanou a sprchovým koutem 8 m2, terasa 10 m2 situovaná na jihovýchod.
Ve 2. NP přístupném po vlastním schodišti je jedna menší prostora s prosklenou stěnou, kterou je možno plně otevřít na rozlehlou střešní terasu s panoramatickým výhledem nad zahradami k výstavišti. Místnost lze využívat jako kuchyňku, společenskou místnost, pracovnu či k uskladnění zahradního nábytku, slunečníků, apod.
Prostory bytu jsou částečně vybavené původním nábytkem a původními vestavěnými skříněmi a obnovenými zámečnickými detaily. Podlahy – původní zrestaurované parkety, dlažby a obnovené dobové nátěry.
Vytápění a ohřev vody na plyn. Odběr TÚV a el. 220/380 V má samostatné měření, vytápění se rozpočítává.
V roce 2002 bylo započato s důslednou rekonstrukcí vily do původní podoby, tj. ve funkcionalistickém stylu se všemi autentickými detaily, byly zrekonstruovány veškeré rozvody inženýrských sítí a systém vytápění.
Prostory jsou ideální pro klidné bydlení v exkluzivní lokalitě, případně pro sídlo firmy. Parkování na ulici před domem.

Cena: 0,- Kč za měsíc zálohy na služby 3000 Kč/měs

financování

poslat dotaz