Vila v Pisárkách k bydlení i podnikání

Rodinný dům - vila, postavená při ulici Libušino údolí v Brně-Pisárkách se třemi garážemi a rozlehlou zahradou nad domem je vhodná pro bydlení i podnikání.

Zastavěná plocha vily s garážemi činí 418 m2, zahrada 1362 m2, obestavěný prostor 1140 m3.

Vila je situovaná 25 m od ulice, od které je oddělena řadou tří garáží s plochou střechou, ke vstupu vede přes terasovitou předzahrádku dělené schodiště. Je zbudována na třech podlažích, propojených vnitřním schodištěm, na která navazují prostorné terasy, atrium a zahrada 1362 m2 nad domem. Místnosti jsou prosluněné, s výhledem do zeleně. Na každém podlaží je koupelna a WC.
V zadní části domu jsou ve svahu zbudované prostory o dvou podlažích, vhodné jako sklep, sklad, kryté posezení, vinotéka atd. o výměře 24 + 24 m2, výška podlaží 3,45 a 2,95 m.

Vila byla postavena v 30. letech, garáže v 80. letech, v uplynulých letech byla postupně rekonstruována.
Stavba je zděná, omítka brizolit, nová okna, střešní krytina francouzská pálená taška, nad kuchyní měděná střecha, měděné okapy. Dřevěná okna z meranti mají izolační bezpečnostní dvojskla, v části domu je zamřížováno.
V domě byla provedena kompletní rekonstrukce všech rozvodů - rozvody vody a elektřiny jsou v mědi, odpady v plastu a keramické.
V kuchyni a koupelnách je použita velkoplošná italská dlažba, skleněné obklady, skleněná dlažba.
Kuchyňská linka má desku z italské žuly, spotřebiče zn. Miele - myčka, digestoř, indukční deska, vestavná horkovzdušná trouba, lednice s mrazákem
Podlahové krytiny jsou kombinací dřevěných parket merbau a plovoucích dřevěných podlah jatoba (merbau je jedno z nejkvalitnějších a vysoce ceněných exotických dřev s nejlepšími vlastnostmi a extrémní stabilitou pro exteriérové i interiérové použití pro svou vysokou tvrdost, velmi dobrou pružnost, odolnost proti škůdcům a dlouhou životnost bez nutnosti chemického ošetření, jatoba je exotické dřevo 2x tvrdší než dub, těžké a extrémně odolné, s dlouhou životností a odolností proti plísním a škůdcům, velmi ceněné zejména pro interiérové dekorační využití). Dveřní obložky dřevěné – exotická dýha. Schodiště původní – teraso s kovovým zábradlím. Půdní prostor je odizolovaný, kompletně obložený modřínem a vhodný jako úložný prostor i další pokojík pro příležitostné přespání. Celý dům je zabezpečen alarmem s připojením na externí bezpečnostní službu, zezadu zabezpečen mřížemi.


Dispozice:
(3D půdorysy jsou schematické a ilustrují stavební dispozici vily)
1. NP 82 m2
vstup, pokoj 28 m2 s výklenkem do hloubky 1,4 m, koupelna s umyvadlem, WC, sprchovým koutem spojená s technickým zázemím, v mezipatře atrium se dvěma neobytnými místnostmi ve svahu
2. NP 116,80 m2
pokoj 38 m2, pokoj 14,25 m2, pokoj 12,87, koupelna umyvadlem, vanou a WC 7,82 m2. NP 114,40 m2
3. NP 114,40 m2
pokoj 38 m2 s balkonem , kuchyň 24 m2 s francouzským oknem na dvě prostorné terasy 20 a 30 m2, velká koupelna s umyvadlem, sprchovým koutem a WC 8,75 m2
4. NP půdní prostor 30 m2
obložený dřevem, přístupný po skládacím schodišti

Zahrada na celodenně osluněném jihozápadním svahu s výhledem do širokého okolí přístupná po terasách je nad domem rovinatá až mírně svažitá, situovaná na jihozápadním svahu směrem k zahrádkářské oblasti Juranka. V zahradě jsou ovocné stromy jabloně, hruška, okrasné keře, smrk. Zahrada nabízí rozlehlý prostor pro rekreaci i užitný účel, je vhodná i pro malý vinohrad, ve spodní části se nachází okrasné jezírko, retenční nádrž na dešťovou vodu. Na zahradě se nachází neopravený zahradní domek s krásným výhledem do okolní zeleně.

IS: veřejný vodovod, kanalizace, el. 240/380, vytápění a ohřev vody kombinovaným plynovým kotlem.

Parkování: 2x garáže, jedna sklad nebo na motorky

Pro bydlení lze využít přízemní část vily jako samostatný jednotkový byt a dvě další podlaží jako byt s pěti obytnými místnostmi, dvěma koupelnami, atriem, dvěma terasami a balkonem.

Pro podnikání lze využít všechna patra vily jako kanceláře, s příručními sklady za domem, na objektu garáží s plochou střechou 88 m2 lze zbudovat nástavbu. Kromě garáží lze bezproblémově parkovat vozidla před garážemi i podél ulice.




Cena: 12 500 000,- Kč za nemovitost

financování

poslat dotaz

1. NP přízemí 2. NP